2020 Hac kayıtları ne zaman diyanet açıklaması

2020 Hac kayıtları ne zaman başlıyor? Diyanet tarafından yapılan duyuru ile ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarının ve daha önce kayıt için başvurmuş olanların hangi tarihlerde nasıl başvuru yapmaları detayları ile anlatıldı. İşte 2020 Hac kayıt tarihleri hakkında bilgi.

Hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşların heyecanla beklediği 2020 yılı Hac müracaatları başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2020 yılı hac müracaatları için ön kayıtların 11 Kasım 2019 Pazartesi günü itibariyle başladığını açıkladı. 13 Aralık’a kadar devam edecek ön kayıtlarda ilk defa başvuru yapacak vatandaşlar, ilgili bankalara 25 TL ön kayıt ücreti yatıracaklar. Hac kayıtları, T.C. kimlik numarası ile yapılacak, yabancı uyruklu olanların başvuruları ise alınmayacak.

İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı duyuru

– 2020 yılında hacca gitmek üzere “İlk Defa Kayıt” yaptıracakların ilgili bankalara (11 Kasım-13 Aralık 2019 tarihleri arasında) 25 TL. önkayıt ücreti yatırmış olması gerekmektedir.

– 2019 yılında kuraya girip hacca gidemeyenlerin Kayıtları Başkanlık tarafından Otomatik yenilenmiştir.

– Kayıtları Başkanlıkça yenilenenler; Hac Konaklama türü, Kayıtlı olduğu İli-ilçesi ve İletişim bilgilerinde değişiklik yapmak istedikleri taktirde bu işlemlerini 11 Kasım-13 Aralık 2019 tarihleri arasında E-Devlet veya Müftülüklerden yaptırabilirler.

– Kayıtları Başkanlıkça yenilenenler Kur’a birliktelik işlemlerinde değişiklik yapmak istedikleri taktirde bu işlemlerini 11 Kasım-13 Aralık 2019 tarihleri arasında Müftülüklerden yaptırabilirler.

– Kur’a çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşlarımızın, “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgeleri E-Devlet üzerinden alınacaktır. bilgilendirme mesajları cep telefonuna gönderileceği için cep telefonu bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

– Bilgilendirme mesajları için cep telefonu bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

2020 yılı hac kurası 09 Ocak 2020 tarihinde çekilecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz